4 dingen waar je aan moet denken bij een tuin make-over

Wil je je tuin een make-over geven? Dan zijn er best wel wat dingen waarbij je keuzes moet maken. Zo moet je kiezen wat voor bestrating je wil, maar ook wat voor planten je in je tuin wil hebben. De gouden tip is om in ieder geval van tevoren een ontwerp te maken, waar je deze keuzes al in vast hebt gelegd. 

Bestrating

Bestrating is de basis van je tuin. Hierbij bepaal je welke delen van je tuin je wil bestraten en welke delen je misschien wel wil gebruiken voor gras of plantenbakken. Als je dit eenmaal bepaald hebt, dan is er ook nog een wereld aan variatie als het aankomt op soorten bestrating. Je gaat ervan uit dat de bestrating die je nu neer gaat leggen wel een tijdje blijft liggen, daarom is het belangrijk om hier een weloverwogen keuze in te maken. Hou hierbij ook rekening met de rest van je tuin, het moet allemaal wel bij elkaar passen natuurlijk. 

Bestrating in tuin
Bestrating in je tuin aanleggen

Schuttingen

Ook de erfafscheiding van je tuin bepaalt een heleboel voor de uitstraling van je tuin. Kies je bijvoorbeeld voor een groene erfafscheiding, dan heb je gelijk een natuurlijk gevoel. Wil je liever een schutting? Dan kun je denken aan een standaard houten schutting of een schutting die afgewisseld wordt met gaas waar groen in groeit. Voor een stoere look kun je ook kijken naar een betonlook schutting.   

Planten

Wil je groen in je tuin? Dan is er ook in de wereld van de flora genoeg keuze. Denk bij de keuze van je planten aan een aantal dingen. Zo is het belangrijk dat je weet hoe je bepaalde planten moet onderhouden en of deze überhaupt geschikt zijn voor je tuin. Het zou zonde zijn als je planten het na een tijdje alweer begeven. Ook kun je met planten een bepaalde sfeer neerzetten in je tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan een paar tropische planten, dan creëer je gelijk een vakantiegevoel in je eigen tuin.    

Meubels

Wanneer je bovenstaande keuzes gemaakt hebt, heb je waarschijnlijk ook rekening gehouden met zitplekken. Je weet inmiddels hoe je tuin er uit gaat zien, dus dan wordt het ook tijd om tuinmeubels uit te kiezen. Bedenk eerst welke functies je graag in de tuin zou willen terugzien. Wil je bijvoorbeeld heerlijk kunnen loungen? Koop dan een comfortabele loungeset. Ben jij meer iemand die avonden lang wil tafelen met vrienden, dan kun je denken aan een grote eettafel met stoelen. 

Verlichting

Licht kan heel belangrijk zijn voor de sfeer in je tuin. Wanneer het hoogzomer is, is het ‘s avonds nog lang licht. In het voor- en najaar kan het echter al wat eerder donker worden, maar kan het qua temperatuur nog heerlijk zijn buiten. Zorg voor voldoende licht bij de zitplekken en looppaden. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde planten uit te lichten door deze letterlijk in de spotlight te zetten. Van een goed lichtplan heb je zowel buiten als binnen profijt. Het ziet er namelijk ook van binnen supergezellig uit.    

 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.