Waarom sleutel vervangen?

Huiseigenaren denken vaak dat de sloten van deuren en ramen pas vervangen mogen worden, wanneer deze kapot zijn. Echter is dat niet zo. Er zijn veel meer redenen, waarom je de sleutels van jouw deuren en ramen zou moeten vervangen. Ben je zeker dat al jouw sloten stevig zijn en niet zwak zijn geworden door slijtage? Het is belangrijk dat je jouw sloten regelmatig laat onderhouden, zodat de slotenmaker de beste adviezen kan geven welke sloten vervangen moeten worden. Hier zijn er enkele redenen waarom je nu jouw sleutels moet laten vervangen door een professionele slotenmaker.

Bij verhuizing

Wanneer je in een nieuw huis of appartement woont, weet je niet wie een kopie van de sleutels heeft. Het is volgens contract vastgesteld dat de oude eigenaar alle sleutels, alsook de reserve terug zou moeten geven. Maar dat is niet zo in de praktijk. Wil je dus in alle rust leven, zorg er dan voor dat je alle sloten bij de verhuizing laat vervangen door de slotenmaker.

sleutel verwisselen

Slijtage

Sloten zijn aan slijtage onderhevig. Het dagelijks open en dicht maken van de sloten maakt de het zwak. Hierdoor kan het slot als met een gemakkelijke slag opengaan. Wanneer je jouw sleutels lang geen onderhoudsbeurt hebt gegeven, wordt het tijd voor een complete vervanging. Slotenmaker Den Haag kan je de beste adviezen geven als het gaat om versleten sloten.

Na een inbraak (poging)

Als je onlangs een inbraak hebt doorstaan, laat de slotenmaker dan alles sloten van de deuren vervangen (voor- als achterdeur). Zelfs als ze geen toegang tot het huis hebben gekregen via een van de deuren, hebben ze misschien huissleutels binnen gevonden en kunnen ze gemakkelijk terugkomen. Neem geen enkel risico en doe het meteen.

Je bent je sleutels kwijt

Een sleutel kwijtraken is nooit zo eenvoudig als een vervangende sleutel. Of je nu de sleutel van jouw huis, kantoor of zelfs een kluis bent kwijtgeraakt, die verloren sleutel zal ongetwijfeld in de handen van een vreemde terechtkomen. Het is altijd veiliger om een toekomstige inbraak te voorkomen door simpelweg het slot helemaal te vervangen en opnieuw te beginnen met een geheel nieuwe sleutel!

Huisgenoot is verhuisd

Hoewel we allemaal graag het gevoel hebben dat we onze huisgenoten kunnen vertrouwen, als iemand onlangs is verhuisd, is het het beste om die deursloten te laten vervangen, voor het geval er een kopie van de sleutel wordt gemaakt. Je weet het gewoon nooit. Voorkomen is beter dan genezen.

Een extra advies

Het is een goed idee om jouw sloten om de paar jaar te vervangen, zelfs als je geen van bovenstaande situaties hebt meegemaakt. Sloten kunnen verouderd raken en de beveiligingstechnologie verandert. Dieven ontwikkelen zich en hebben elke dag een nieuw techniek ontdekt om jouw huis binnen te dringen. Als je je zorgen maakt over het beschermen van jouw huis en bezittingen, moet je zoveel als mogelijk up-to-date blijven met de ontwikkeling. Naast het upgraden van de sloten zijn er ook andere maatregelen die je moet treffen om jouw woning veiliger te maken. De slotenmaker kan ook het alarmsysteem voor je installeren.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.