Verschillende soorten Sikkens verf

Sikkens verf

Deze blog is tekort om alle lakken en verven van Sikkens te omschrijven. Het assortiment is breed en diep; de soorten Sikkens verf zijn heel divers en dienen verschillende doelen. Verf is vaak meer als zomaar een kleurtje.

Conserveren

Veel lakken en verven zijn primair om corrosie tegen te gaan. Als een auto niet in de lak gespoten zou zijn, roest het blik weg. Op schepen die op zout water varen zit dan ook een heel systeem van coatings en lakken om roestvorming te voorkomen, en in mindere mate op hout. Meestal zit op hout, zowel op schepen als ramen en deuren, een laag grondverf en daarna twee laklagen. Vaak is dat voldoende om houtrot te voorkomen, als het regelmatig opnieuw opgeschilderd wordt. Helemaal speciaal zijn de laklagen van vliegtuigen, de precieze recepten en systemen zullen niet zomaar op internet te vinden zijn. En daarom heeft Sikkens verschillende soorten verf, omdat het verschillende doelen dient.

Decoratief

Als je tegen mensen verf zegt; denken zij aan kleur. Al flink wat jaren zijn daadwerkelijk alle denkbare kleuren te maken. Zoals wellicht bekend zijn er maar drie kleuren, een soort rood, blauw en geel. Alle andere kleuren is een mengsel van die drie kleuren. En kleuren hebben een nummer; voer het nummer in een computer in, en precies de goede verhoudingen kleuren verf komen in het blik. De kleur die dan ontstaat is exact en niet bij benadering. Soms telt alleen de kleur. Je moet dan denken aan sausen van binnenmuren. Binnenmuren kunnen niet roesten of rotten, daar hoeft niets op, het krijgt gewoon een leuk kleurtje. Over het algemeen is muurverf hele goedkope verf en makkelijk aan te brengen. Het enige belangrijk is immers dat het decoratief is.

Milieu

De laatste decennia is alles op alles gezet om verf milieuvriendelijk te maken. Vroeger was verf, mits het voor de binnenmuren was, altijd een aardoliedestillaat met pigment. En het pigment kon uit zware metalen bestaan, zo was loodwit berucht. In eerste instantie ging de nieuwere milieuvriendelijke lakken op waterbasis niet lang mee en had het geen glans. Gelukkig is deze tijd voorbij. Er zijn nog wel coatings die speciaal verwerkt moet worden, maar alle gangbare lakken en verven zijn milieuvriendelijk. Het is minder schadelijk voor mens en dier; de lak die je thuis op je deuren en ramen hebt kun je gewoon droog schuren; het stofmaskertje is enkel om te zorgen dat er geen stof in de luchtwegen komt. De verschillende soorten Sikkens verf die nu in en om het huis gangbaar zijn, zijn niet giftig. Online is het hele assortiment van de verschillende soorten Sikkens verf te bekijken. Voor ieder doel is er een verf of lak. Alles is beproefd en heeft zich bewezen.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.