Tafellampen kopen? Hou rekening met deze tips!

Tafellampen zijn eigenlijk een absolute must voor in elke woning. Tafellampen zijn dan ook niet alleen lampen die je overal kan plaatsen, daarnaast zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen. Kies je bijvoorbeeld voor een eenvoudig uitziende tafellamp of geef je eerder de voorkeur aan een exemplaar welke over een uitgesproken design beschikt? Design tafellampen zijn absolute eye-catchers voor in je interieur waardoor ze verschillende voordelen met zich meebrengen. Niet alleen creëren ze precies die verlichting waar je behoefte aan hebt, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze kunnen bijdragen aan de algemene uitstraling van jouw interieur. Ben jij ook van plan om één of meerdere nieuwe tafellampen in huis te halen? Lees dan zeker eerst even goed de onderstaande informatie!

 

  • Welke uitstraling is wenselijk voor jouw tafellampen?

 

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je rekening zal willen houden met de uitstraling waar jouw tafellampen over moeten beschikken. Op dit vlak moet er vooral worden gekeken naar de stijl waar je interieur over beschikt. Heb je ervoor gekozen om een strak en modern interieur te realiseren? In dat geval zal de stijl van je tafellampen daarmee in lijn moeten liggen. Ben jij eerder iemand die ervoor heeft gekozen om een klassiek getint interieur te realiseren? Dan zal je mogelijks willen kijken in de richting van bijvoorbeeld een vintage aandoende tafellamp. Bepaal bovendien ook steeds voor jezelf of je graag wil dat je tafellampen over een opvallende of net over een onopvallende uitstraling beschikken. 

 

  • Hoeveel lumen is aan te raden voor tafellampen

 

Voordat je over gaat tot het kopen van bepaalde tafellampen zal je ook altijd stil willen blijven staan bij het aantal lumen welke is vereist. Globaal gezien kan er worden gesteld dat 300 à 400 lumen (meer dan) voldoende is voor een tafellamp. Op vlak van helderheid is dit in ieder geval voldoende om dienst te doen als functionele verlichting. Het spreekt immers voor zich dat het licht van de designtafellamp in dit geval niet de volledige ruimte dient te verlichten. Zelfs het tegendeel is vereist. Het is namelijk zo dat functionele verlichting net gezellige lichtaccenten moet creëren. Tafellampen kopen met 300-400 lumen is dus doorgaans een meer dan prima keuze. 

 

  • Met welke mogelijke extra’s moet je rekening houden?

 

Tafellampen zijn tegenwoordig te kopen in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Niet alleen de stijl van de lampen speelt op dit vlak een belangrijke rol, wat namelijk bovendien ook te denken van de mogelijke extra’s waar je op kan rekenen? Enkele potentieel interessante functies waar tafellampen over kunnen beschikken zijn onder meer de volgende: 

  • De lampen kunnen compatibel zijn met je smartphone; 
  • Er kan gebruik worden gemaakt van een afstandsbediening; 
  • Tafellampen kunnen flexibel zijn op vlak van lichtkleuren; 
  • Ze kunnen voorzien zijn van een multicolor-functie; 
  • Tafellampen kunnen dimbaar zijn middels een touchdimmer; 

In ieder geval mag het duidelijk zijn, ga je één of meerdere nieuwe tafellampen aanschaffen om in je interieur te integreren? Dan is het zonder meer aan te raden om rekening te houden met de informatie zoals hierboven aangegeven!

De tafellampen van Furnea.nl zijn niet alleen praktisch als het donker is, maar ook geweldig om naar te kijken wanneer het licht niet brandt.

 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.