Systeemplafond basis

Als u een nieuwe tussenwoning of vrijstaande gekocht heeft zal het plafond vaak nog afwerking nodig hebben. Een systeemplafond is dan ideaal, een snelle en efficiënte oplossing waar u uw eigen smaak en ideeën in kwijt kunt. Daarnaast verbetert het de akoestiek in uw woning. Geluiden in uw woning worden gedempt en klinken warmer, waardoor het leef comfort prettiger wordt.

U kiest de plafondplaat die bij uw interieur past. Vervolgens wordt er een kantlat en een randprofiel geplaatst, de basis voor de bevestiging van de plafondplaat. Het zorgt ervoor dat de constructie stevig wordt en goed vastzit.

Welke plafond plaat kiest u?

Er zijn verschillende soorten plafondplaten. Welke plafond u kiest heeft te maken met uw smaak en de eisen waar aan de plafondplaat moet voldoen. Er zijn plafondplaten met verschillende structuren en formaten. 600 mm plafondplaten hebben geen tussenprofielen nodig, groter dan 600 mm wel. De een zal een tussenprofiel praktisch vinden, een ander zal hier juist niet voor kiezen, ook dit is een kwestie van smaak en heeft ook te maken met wat u verder met het plafond wilt. Qua kleuren zijn wit en zwart het meest gebruikt, maar als u een andere voorkeur heeft is ook dat mogelijk.

Verlichting in uw systeemplafond

Wat niet mag ontbreken in een systeemplafond is verlichting. De verlichting moet apart aangebracht worden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een LED paneel, maar spots zijn natuurlijk ook mogelijk. LED panelen kunt u direct in het systeemraster leggen, dat werkt heel eenvoudig. De spots kunt u in een plafond plaat plaatsen, LED spots bij voorkeur in een spotplaat. De spotplaat zorgt ervoor dat de klemmen van de spots niet doordrukken, dergelijke afdrukken zouden een lelijk gezicht zijn in uw plafond.

Rockfon Krios systeemplafondplaten

De Rockfon Krios plafondplaten hebben een helder, egaal wit oppervlak en zijn in vele afmetingen verkrijgbaar. Hierdoor bieden deze plafondplaten heel veel mogelijkheden. Deze plafondplaten hebben een hoge geluidsabsorptiewaarde, die zorgt voor akoestisch comfort in de ruimtes waar de plafondplaten worden toegepast. Ook zijn ze 30% lichter dan andere plafondplaten, waardoor het plafond veel makkelijker te plaatsen is. Andere grote voordelen zijn, dat de Rockfon Krios plafondplaten vochtbestendig, brandwerend zijn en een lange levensduur hebben. Ook deze plafond plaat is in meerdere kleuren te koop. Zwarte platen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het plafond van uw eigen thuisbioscoop.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.