Slapeloze nachten door bedwantsen

Je wordt ‘s nachts regelmatig wakker en het lijkt alsof je jeuk hebt op verschillende plekken. Gek, maar je slaapt gewoon weer rustig verder. De volgende ochtend stap je rustig de douche in en zie je ineens een aantal bultjes. Ongeveer twee of drie vlakbij elkaar, op meerdere plekken op je lichaam. Het is niet het seizoen van de muggen, dus wat zou het dan zijn? Het kan in dit geval goed zijn dat je last hebt van bedwantsen. Wil je hier zeker van zijn? Wij vertellen je hoe je ze kan herkennen en wat je er tegen kan doen. 

Zijn er bedwantsen aanwezig?

Het begint met jeuk over je hele lichaam, dit merk je op wanneer je opstaat uit je bed. Je gaat even kijken en je ziet toch wel een heel aantal bultjes zitten. Maar zou dit ook van een mug kunnen zijn? Muggenbeten kan je herkennen aan het feit dat er meestal maar één op een bepaalde plek zit. Je hebt dan dus maar één bult op je arm, één bult op je buik en één bult op je been. Dit is omdat muggen zich in één keer volzuigen en daarna wegvliegen. Bij bedwantsen zitten er meestal twee à drie bultjes vlakbij elkaar op een bepaalde plek. Dit is omdat bedwantsen er vrij lang over doen om zichzelf vol te zuigen, in die tijd kan jij jezelf best hebben gekrabd of heb je jezelf omgedraaid in je slaap. Dan laten de bedwantsen los en happen ze vervolgens op een andere plek daar vlakbij weer. Ook zie je vervolgens een aantal bloedvlekjes op je bed, die van de beten zijn. Verder zitten er ook gele en bruine vlekjes op het matras, wat uitwerpselen zijn van bedwantsen. 

Bedwantsen herkennen

Zie je dit allemaal? Dan is het zaak om de beestjes zelf te gaan zoeken. Je zal ze niet zo zien zitten, aangezien ze ‘s nachts pas tevoorschijn komen. Vaak bevinden de bedwantsen zich vlakbij hun ‘maaltijd’ dus door een keer grondig je matras te bekijken zul je ze vast wel tegenkomen. Volgroeide bedwantsen zijn beestjes van zo’n vijf millimeter groot met een roodbruine kleur en een plat ovaal lijf. De larven, ook wel nimfen, zijn nog iets kleiner en zijn doorzichtig van kleur, behalve als ze natuurlijk net gegeten hebben. De eitjes van een bedwants zijn wit van kleur en zijn ongeveer één millimeter groot. 

bedwantsen in huis
bedwantsen in huis

Wat te doen?

Zelf alle eitjes, nimfen en larven elimineren is een vrijwel onmogelijke klus. Wanneer je namelijk niet alle bedwantsen hebt kunnen verwijderen, zal er binnen de kortste keren weer een plaag ontstaan. Het vinden van deze beestjes is al een hele klus, dus laat staan dat je ze ook nog moet verwijderen! Er zijn een aantal dingen die je wel kan doen als je een bedwantsenplaag denkt te hebben, namelijk:

  • Het wassen van je beddengoed. Let wel op: zorg dat je het beddengoed in een afgesloten plastic zak naar de wasmachine brengt, zo voorkom je verdere verspreiding. Was je lakens vervolgens op 60 graden of hoger.
  • Het laten stomen van je matras. 
  • Het goed stofzuigen van je kamer, dan neem je eventuele bedwantsen, nimfen en eitjes al mee. Let hierbij vooral goed op kieren, naden en plinten. 

Je kan natuurlijk ook vallen plaatsen of met insecticide spuiten, maar het is slimmer om dit over te laten aan een professionele bestrijder. Een bestrijder heeft namelijk bestrijdingsmiddelen die van hogere kwaliteit zijn dan de middelen die je zelf in de winkel kan vinden. Wil je graag van jouw bedwantsen af? Zoek dan een professionele bestrijder bij bedwantsen bestrijden, er is er altijd één bij jou in de buurt! Kortom, het is dus wijs om een professional in te schakelen als je denkt dat je een bedwantsenplaag hebt, dan kan je er namelijk zeker van zijn dat deze ordeverstoorders weg zullen blijven!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.