Meubelbeslag

Bij de inrichting van een woning worden er naast stoelen en banken ook gebruik gemaakt van kasten en deuren. Bij deuren kun je denken aan kastdeuren en die een doorgaan naar een andere ruimte verschaffen. Al deze producten zijn aan mode onderhevig. Dat geldt niet alleen voor de stoelen en banken, maar ook voor de deuren en kasten. Veel moderne inrichtingen maken tegenwoordig gebruik van steigerhouten kasten en andere meubelen. Steigerhout in een huiskamer kan heel mooi zijn als alles erop afgestemd is. Steigerhout geeft een robuust uiterlijk. Indien je dus een steigerhouten kast gebruikt, kun je daarbij geen klein deurkrukje gebruiken. Alles moet in verhouding tot elkaar zijn. Nu zijn er zeer verschillende soorten stijlen die we voor de inrichting gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een klassieke inrichting, maar ook gaan voor modern of industrieel. Dat geheel wordt niet alleen bepaald door het soort hout dat gebruikt wordt, maar ook door de bewerking van het hout en meubelbeslag. Het maakt in principe niet veel uit of je bij een kast zou kiezen voor deurknoppen of handgrepen, als ze maar op de gebruikte kast zijn afgestemd.

Meubelbeslag
Meubelbeslag is onmisbaar wanneer je meubels in elkaar gaat zetten. Kies wel het juiste beslag bij de juiste meubels.

Meubelen en beslag

Vooral de jeugd kiest tegenwoordig vaak voor robuuste meubelen. Ze moeten een wat oudere robuuste look uitstralen. Daarom zijn tegenwoordig naast de steigerhouten meubelen ook de white wash meubelen erg in trek. Je kunt bij het gebruik van meubelen nooit aangeven of de meubelen een korte periode gebruikt zullen worden of gedurende een langere tijd. Er is niets zo veranderlijk als de mode. Tegenwoordig maakt men zelf ook graag de meubelen. Zo ook de white wash meubelen.

Van reeds gebruikte meubelen kun je eenvoudig white wash meubelen maken. Daarvoor zal je de bestaande meubelen goed moeten schoonmaken en schuren met een grof schuurpapier. Wanneer dat is gedaan, is het noodzakelijk het geheel nog na te schuren met een fijn schuurpapier. Voordat je, met een rol, de white wash op het hout kunt gaan aanbrengen moet je het hout eerst stof- en vetvrij maken. Je kunt pas de white wash aanbrengen als het hout goed droog is. Door het aanbrengen van meerdere lagen zal de uitstraling van de white wash steeds sterker worden. Wanneer de kast helemaal bewerkt is, is het aanbrengen van de meubelslag aan de beurt. Het meubelbeslag moet op de kasten worden afgestemd. Dat geldt niet alleen voor de handgrepen, maar ook voor de scharnieren die erbij gebruikt worden. Laat je dus goed voorlichten wat je wel en niet kunt gebruiken voor een dergelijke white wash kast. De wit uitziende meubels kunnen ook goed in combinatie met andere meubels gebruikt worden. Laat je, als je iets niet zeker weet, voorlichten zodat je achteraf geen spijt krijgt wanneer alles in de woning staat. Indien nodig kun je een binnenhuisarchitect om hulp vragen. Er zijn natuurlijk kosten aan verbonden, maar je kunt beter vooraf wat extra kosten hebben dan achteraf spijt van de inrichting. Wanneer de binnenhuisarchitect een plan maakt zal alles bij elkaar passen. Op deze manier krijg je een woning die helemaal aan je wensen zal voldoen.

 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.