Gebruik bloemen om je interieur een boost te geven

Wie houdt er niet van om bloemen of mooie kamerplanten te ontvangen? De levendige kleuren en delicate geuren dragen bij aan feestelijke gelegenheden zoals afstuderen, verjaardagen en bruiloften. Maar waarom zou je je plezier in bloemen beperken tot een paar datums per jaar als er het hele jaar een ongelofelijke variëteit aan mooie bloemen zijn? Geef je huis een levendige en nieuwe energie door het plaatsen van verse bloemen in je huis. Decoreren met bloemen is relatief goedkoop en een geweldige, vrijblijvende manier om nieuwe kleuren en stijl in je kamers te brengen.

Bloemen in huis plaatsen is ook goed voor je gezondheid! Dat blijkt uit onderzoek van ‘Get Green Be Well’ -een studie van Rutgers University-. Die concludeerde dat het verband tussen bloemen en je tevredenheid met het leven veel belangrijker is dan eerder werd gedacht. Het hebben van bloemen in huis verhoogt het geluk, vermindert depressie en angst en kan zelfs het emotionele contact met vrienden en familie vergroten. Een studie van Harvard University concludeerde met dezelfde resultaten – meer compassie, minder negatief gevoel en meer energie op het werk.

Dus waar wacht je op? Lees verder voor suggesties over hoe jij je bloemen in je huisdecor kunt opnemen en vervolgens kunt beginnen met het verkennen van je lokale kwekerij, bloemist, of zelfs de kruidenierswinkel!

planten in woonkamer

Voeg wat kleur toe aan je ruimte met verse snijbloemen

Als je werkt in een kamer die een neutraal kleurenpalet heeft, overweeg dan het om wat bloemen te plaatsen. Als je bijvoorbeeld gaat voor een rustieke uitstraling, denk dan aan een fel paarse korenbloemen of een prachtige zonnebloemen in een verweerd of gemetseld pot of blikje. Voor een meer romantische look, ga dan voor een bos rozen of zet hortensia’s dicht bij elkaar. Snijdt daarbij de stelen af, zodat de bloei gelijk met de mond van de vaas loopt. Kies voor een mooie heldere glazen vaas of iets eenvoudigs en gepolijst om de look helemaal compleet te maken. Tegen het einde van de zomer kun je gebruik maken van seizoensgebonden gladiolen voor een hoog en elegant arrangement.

Voeg een natuurlijk element toe aan de badkamer

Bloemen en planten hoeven niet beperkt te blijven tot de woon- en slaapkamers. Wist je dat een aantal planten ook groeien in de badkamer vanwege de luchtvochtigheid? Denk aan het opfleuren van een glansloze badkamer met een hoge, kleurrijke orchidee. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, zijn schaduwplanten (hebben dus weinig zon nodig) en hoeven maar om de 7 à 10 dagen water te hebben.

Kies een unieke vaas

Up-cycle een uniek voorwerp zoals een gloeilamp, een esdoornsiroopflesje, een reageerbuisjes van een kind uit een wetenschapsset, of zelfs extra kledingpennen. Zo kun je een unieke samenstellingen maken die gegarandeerd staat voor een leuk gesprek. Gebruik deze unieke vazen om een grillige bloementuin te creëren in een groot keukenraam, serre of zet het afgeschermd in een veranda. Dit is een geweldige manier om eenvoudige en romantische bloemen zoals zoete erwten, lelietjes-van-dalen, roze astilbe of lavendel aan te kleden.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.