Een nieuw huis zonder te verhuizen

Begin je een beetje uitgekeken te raken op je huis? Zo erg dat je er een beetje onrustig van begint te worden? Een goede manier om dit te verhelpen is natuurlijk om te verhuizen. Een heel nieuw huisje en je probleem is zo opgelost. Toch is dit wel een beetje zonde. Waarom zou je je oude stekkie verlaten als je dit ook kan omtoveren tot iets heel anders? In deze blog vertel ik je over een aantal simpele oplossingen waardoor je huis toch ineens als nieuw voelt.

Een nieuwe vloer

Iets waar ik zelf nooit over nagedacht zou hebben, is het vervangen van mijn vloer door iets heel anders. Dit was totdat ik naar een reünie van mijn oude middelbare school ging. De vloer van de school was namelijk altijd rood en gemaakt van een soort zeil. Toen ik 10 jaar later terugkwam voor de reünie, lag er ineens grijze vloerbedekking terwijl de rest van het gebouw nog redelijk onveranderd was gebleven. Het leek ineens een totaal andere school en ik herkende het bijna niet meer terug. Dit gaf mij de inspiratie om bij mij thuis de vloer eens te veranderen. Dit lag er al meer dan 5 jaar en om eerlijk te zijn was ik er ook wel op uitgekeken. Mijn woonkamer vloer bestond uit laminaat met een lichte kleur, bijna wit zelfs. Ik besloot het helemaal om te gooien en te kiezen voor een donkerbruine kleur met een houtstructuur. Dit zorgde voor zo’n verandering in mijn huis, ik herkende het bijna niet meer terug. Lijkt het vervangen van je vloer een te groot project? Wees gerust, dit kan enorm mee vallen. Veel laminaat winkels leggen het tegenwoordig gratis voor je. Google even op “laminaat gratis gelegd laminaat winkel”, en je vindt de winkel waar ik mijn laminaat heb gekocht. Het is een enorm goede service en binnen no time heb je een compleet ander huis!

Woning nieuw zonder te verhuizen
Hoe zorg je voor een nieuwe woning, zonder te hoeven verhuizen?

Verander de indeling

Vind je het veranderen van de vloer nog steeds teveel gedoe, ook al wordt het gratis gelegd? Dan is er gelukkig een nog makkelijkere manier om je huis een compleet andere look te geven. Dit is simpelweg het omgooien van de indeling van al je meubels. Staat die bank al 5 jaar lang in die ene hoek? Zet hem eens ergens anders neer. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende plekken en inrichtingen. Als je er niet tevreden mee bent, kun je het altijd nog terugzetten. Het herplaatsen van je meubels is gelukkig niet zo permanent als het leggen van een nieuwe vloer.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.