De eikenprocessierups is er weer: wat nu?

De ene persoon is vaak banger dan de ander als we het hebben over de eikenprocessierups. We weten allemaal dat gedurende een bepaalde periode in het jaar deze kleine, harige beestjes voor flink wat overlast kunnen zorgen. In dit artikel leg ik je uit hoe je je het beste voor kunt bereiden op de komst van onze kleine vriend, maar ik geef ook gewoon wat informatie over de processierups in het algemeen. Kortom, bang of niet, dit artikel bereid jou het beste voor op het seizoen van de processierups.

Voor wat voor overlast zorgt de processierups?

Iedereen kent wel iemand om zich heen die ooit in contact is geweest met de eikenprocessierups. De meeste mensen krijgen last van een branderig gevoel, jeuk of het ademen gaat wat lastiger. In al deze gevallen is er maar één simpele oplossing: je had niet zo dichtbij moeten komen.

Uiteraard raakt niemand een eikenprocessierups opzettelijk aan, maar als je goed op de hoogte bent van het feit dat het seizoen weer is begonnen, is het nergens voor nodig om hier last van te krijgen. Ook met de volgende informatie in je achterhoofd ben jij een stuk veiliger.

Hoe vermijd je zo’n klein diertje?

De gemakkelijkste oplossing om niet dichtbij dit kleine jeukrupsje te komen, is uiteraard niet in de buurt komen van eikenbomen. Vermijd simpelweg bossen vol eiken. 

De overlast van de eikenprocessierups is op bepaalde plekken groter dan op andere plekken. Zo kun je spreken van een redelijke plag in de omgeving van Zwolle. Wanneer jij op internet gaat kijken waar de eikenprocessierups het meest voorkomt, is het handig om deze plekken ook gewoon te vermijden.

eikenprocessierups
eikenprocessierups tips

Wat als je het niet kunt vermijden?

Mocht je nou toch in zo’n omgeving wonen, dan is het handig om te weten wat je wel moet doen. Als je de eikenprocessierups wilt bestrijden in Zwolle, kun je het beste een professioneel bedrijf inschakelen. De gemeente doet er alles aan om op openbare plekken dit beestje te bestrijden, maar wanneer jij overlast ervaart van de processierups in bijvoorbeeld jouw achtertuin, is het handig om daadwerkelijk zo’n gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. 

Deze bedrijven weten precies wat ze doen en doen er echt alles aan om de overlast zo spoedig mogelijk te verhelpen. Na de hulp hiervan kun jij weer zonder zorgen op een ligbedje in jouw achtertuin gaan liggen of een lekker lange wandeling maken door een mooi bos (zonder eikenbomen uiteraard). 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.