Vrijstaande vakantiehuizen in Spanje

Spanje wordt gezien als een van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld. Spanje heeft gemiddeld 315 zonnige dagen per jaar, hierdoor is een vakantie in Spanje altijd fijn. Ook heeft Spanje veel prachtige stranden met mooie badplaatsen. Het heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen maar mooi weer, Spanje heeft ook prachtige natuur met verschillende soorten landschappen en het bied veel cultuur.

Cultuur in Spanje

Je vindt veel cultuur in Spanje, vooral in steden als Barcelona, Madrid, Valencia, Granada en Sevilla. Barcelona is een van de meest bezochte steden in Spanje, en het is na Madrid de grootste stad van Spanje. Barcelona ligt in de regio Catalonië en is daar de hoofdstad van. In Barcelona zijn veel bezienswaardigheden te vinden zoals de Sagrada Familia, het Picasso museum, Camp Nou en de Ramblas. In Barcelona vindt je ook mooie stranden met helder blauw water.

Vrijstaande vakantiehuizen Andalusië

 

In de regio Andalusië, in het zuiden van Spanje, vindt je de prachtige stad Granada. Deze stad ligt aan de voet van een gebergte welke na de Alpen het hoogste gebergte is van West-Europa, dit is de Sierra Nevada. In Granada staat een groot paleis uit de Middeleeuwen, Albambra. Dit paleis is een van de belangrijkste monumenten van Spanje. In de hele regio van Andalusië kun je vrijstaande vakantiehuizen vinden. Dit zijn mooie villa’s, vakantiehuizen en appartementen die je online kunt boeken bij La Taha.

De Spaanse keuken

Spanje staat bekend om zijn gevarieerde ingrediënten die worden gebruikt in de gerechten en maaltijden die in de keuken worden bereid. De Spanjaarden hebben ook verschillende tradities waar ze zich aan houden in de Spaanse keuken. Een voorbeeld hiervan is dat ze als belangrijkste ingrediënten knoflook, uien en peterselie gebruiken om zo meer smaak te geven aan de gerechten. Ook wordt er vaak brood gegeten bij de warme maaltijden en er wordt ook veel gebruikt gemaakt van olijfolie, Spanje is ook de grootste olijfolieproducten ter wereld.

Geschiedenis van Spanje

Een hele lange tijd geleden heette Spanje Iberie, en Portugal nam toen ook nog deel uit van Spanje. Doordat het land zo’n mooie ligging heeft, wilden ze vroeger Spanje graag veroveren. Dit is gelukt door de Romeinen, die in de tweede eeuw voor Christus Spanje binnen vielen. De romeinen gaven het de naam Spanje, dit komt van het woord Hispania.

 

Bericht auteur: admin