Hoe moet ik mijn tuin aanpakken?

Het aanpassen, verbouwen of vernieuwen van een tuin is niet zo gemakkelijk. Er zijn allereerst tal van vergunningen of aanvragen nodig voordat er überhaupt iets met de tuin mag gebeuren. Hierna moet u kijken wie er met de tuin aan de slag gaat en ook moet er inspiratie op gedaan worden. Wij zullen u in dit artikel op de hoogte brengen van de nodige zaken rondom tuinen.

Vergunningen

Afhankelijk van de verbouwen die u aan de tuin gaat verrichten, zal er in sommige gevallen een vergunning moeten worden aangevraagd bij de plaatselijke gemeente. Doe dit altijd ruim voor het begin van de aanpak, want anders ligt de verbouwing straks stil doordat de vergunning niet in goede orde is ontvangen.

Uitbesteden of niet?

Bij een grote verbouwing aan de tuin is het verstandig om een professional voor de klus in dienst te nemen. Zo weet u zeker dat het verzette werk van een hoogwaardige kwaliteit is en zij zullen ook de tuin in de loop der tijd onderhouden. Heeft u een kleine klus? Dan zou u dit met een vriend, kennis of familielid doen. Bedenk hierbij wel dat u geschikt gereedschap in huis moet hebben, want anders zult u de klus niet kunnen afronden.

Tuininspiratie

Om een goede tuin te ontwerpen moet u natuurlijk de nodige inspiratie opdoen. Dit kunt u doen in vakbladen, op het internet of bij tuinen van een bekende of de buurman. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld weer zeer in trek om een professionele tuinkas in uw achtertuin te plaatsen. Hier kunt u de nodige gewassen verbouwen, wat natuurlijk zeer interessant is. U moet hier echter wel tijd voor hebben. Bedenk dit van te voren dus goed! Ook een vijver is zeer populair. Hier gaan echter een hoop kosten in zitten en dat moet u uiteraard wel ter beschikking hebben. Wij wensen u succes met het inrichten en/of verbouwen van uw tuin.

Bericht auteur: admin