Trespa platen: kan ik deze schilderen?

Trespa platen zijn duurzame platen die opgebouwd worden uit houtvezels. De houtvezels die gebruikt worden om trespa platen te maken, worden onder een hoge druk en een hoge temperatuur samengeperst. Hierdoor zijn trespa platen niet alleen erg stevig, maar hebben de platen ook een harde en dichte toplaag die goed tegen weersinvloeden bestand is. Trespa platen worden vaak gebruikt ter vervanging van hout en kunnen voor diverse projecten ingezet worden. Heb jij trespa platen nodig voor een specifiek project en wil je weten of je deze platen kunt schilderen? Lees dan meer over het schilderen van trespa platen in dit artikel.

Trespa platen: eenvoudig te schilderen

Trespa platen kunnen gemakkelijk geschilderd worden, maar voor je de platen kunt schilderen moet je wel enkele belangrijke stappen volgen. Zo is het belangrijk om de platen eerst goed te ontvetten, zodat de platen helemaal schoon zijn. Vervolgens kun je de platen opschuren, waarbij je het beste schuurpapier met korrel 80 kunt gebruiken. Maak de platen stofvrij, ontvet de platen nogmaals en dan kun je de platen schilderen met verf naar keuze. Soms hebben de platen twee lagen verf nodig, maar dit is niet altijd het geval.

Trespa platen: verkrijgbaar in allerlei kleuren

Trespa platen van Jongeneel.nl kunnen gemakkelijk geschilderd worden, maar over het algemeen is dit niet nodig. De reden dat het niet nodig is om de platen te schilderen, heeft te maken met het feit dat de platen standaard al verkrijgbaar zijn in vele verschillende kleuren. Het is dus vaak niet nodig om een witte plaat te kopen en deze in een gewenste kleur te schilderen, want de kans is groot dat jouw favoriete kleur al kant-en-klaar wordt verkocht. Heb je al trespa platen en wil je deze platen een andere kleur geven, dan kun je de stappen in bovenstaande alinea volgen om jouw platen op de juiste manier te schilderen.

Bericht auteur: admin