Isoleer uw woning om geluiden binnen de deur te houden

Wanneer u in een woonwijk woont, zult u geregeld geluiden uit de woningen naast u horen. Enerzijds kan dit heel gezellig zijn af en toe, anderzijds wilt u elkaar vanzelfsprekend niet tot last zijn. Door uw woning te voorzien van het juiste isolatiemateriaal kunt u geluiden isoleren. Niet alleen in een woonwijk is een dergelijke isolatielaag interessant, u draagt hiermee namelijk ook bij aan een verbetering van het milieu. Des te meer warmte u immers binnen de deur houdt, des te lager ook uw energieverbruik zal zijn. Zeker in de winter! Het aanbrengen van isolatiemateriaal om geluiden te isoleren is niet voor iedereen even makkelijk. De hulp van een erkende loodgieter of klusjesman kan daarom gewenst zijn.

 

Meer isolatie zorgt voor minder overlast

 

Er zijn speciale soorten isolatie die het geluid uit uw woning dempen. De kans dat uw buren het geluid nog horen neemt daarmee aanzienlijk af. Wist u dat het bij een flat zelfs verplicht is, om een isolatielaag onder uw vloer aan te brengen? Er zijn speciale rollen isolatiemateriaal, die u onder laminaat, parket of marmoleum kunt leggen om tot 10 dB aan geluid tegen te houden. Het is zonde als u hier pas achter komt na het leggen van de vloer. Uw onderburen hebben met een dergelijke isolatielaag in ieder geval geen last van u!

 

Het tegenhouden van geluid is niet het enige voordeel aan een isolatielaag onder uw vloer of tussen uw muren. De isolatielaag onder uw vloer houdt namelijk ook de kou van het beton tegen en zorgt dat de warmte van uw verwarming langer in uw woning of appartement blijft hangen. Dit geldt ook voor de isolatielaag in uw muren, die door een speciale laag de warmte kunnen terugkaatsen naar uw kamers. Uw energieverbruik zal hierdoor aanzienlijk afnemen, waardoor u jaarlijks minder hoeft te betalen voor de energiekosten in huis.

 

Bericht auteur: admin