Duo rolgordijnen: de trend voor in huis

Duorolgordijnen zijn de trend van nu. Je ziet veel huizen die voorzien zijn van de rolgordijnen met horizontale banen, wat duorolgordijnen zo speciaal maakt is dat je net als met jaloezieën kunt spelen met de lichtinval. Normaal gesproken bedien je een rolgordijn van boven naar beneden en komt er dus alleen licht aan de onderkant binnen, met een duorolgordijn heb je zowel van boven als beneden lichtinval en kun je er ook voor zorgen dat er helemaal geen licht binnenkomt.

 

De werking van duorolgordijnen

Duo rolgordijnen worden ook wel linee shades genoemd. Je bedient duorolgordijnen hetzelfde als normale rolgordijnen, maar het doek bestaat uit horizontale banen van vitragestof die worden afgewisseld met horizontale balen van een verduisterende stof. Je kunt zelf bepalen of je lichtinval wilt door de vitragestoffen of dat het licht wordt tegengehouden door de verduisterende banen.

 

Verduisterend duo rolgordijn
Je kunt een ruimte verduisteren met duorolgordijnen als je ervoor zorgt dat de transparante banen niet zichtbaar zijn. Maar let op: ze zorgen niet voor een geheel black out effect. Er komt dus nog een restje licht door de stof heen. Hoeveel dit is, verschilt per stof. Je kunt gratis kleurstalen aanvragen van de stof om te bepalen of je het mooi vindt.

 

Kleuren duo rolgordijnen

 

Duorolgordijnen zijn er in natuurlijke kleuren zoals wit, crème, grijs, bruin en zwart. Witte kleuren staan bij bijna ieder interieur en geeft een extra lichte en open uitstraling. Bruin- en grijstinten staan mooi als de kleur ook verder terugkomt in het interieur. Zwarte duorolgordijnen benadrukken het effect van de horizontale banen en komen goed van pas in een modern interieur.

 

Duorolgordijnen op maat online bestellen
Bij RolgordijnenExpert kun je duorolgordijnen op maat laten maken. Lekker gemakkelijk vanuit huis, achter je eigen computer bestellen. Als je vragen hebt over inmeten of monteren kun je contact op nemen met één van de experts.

Bericht auteur: admin