De top 10 meest cruciale tools in je arsenaal.

Er gaat wel eens wat stuk of je wilt eens wat veranderen in huis. Je stelt het meestal een tijdje uit maar als het dan eindelijk zover is heb je nooit het juiste gereedschap in huis, zelfs voor de meest simpele dingen. Met deze top 10 zal je altijd voorbereid zijn voor diverse klusjes!

1. Rolmaat / duimstok
Als je iets ophangt of iets maakt wil je natuurlijk dat het evenredig en recht is. Met een rolmaat of een duimstok in je gereedschapskist zorg je ervoor dat je precies weet waar iets moet gebeuren.

2. Potlood
Houdt een potlood tussen het gereedschap. Nadat je iets hebt opgemeten streep je even de plek aan waar je op uit bent gekomen, zo weet je zeker dat je later nog de goede plek hebt.

3. Waterpas
Voor je dan iets op gaat hangen kan je controleren of dit echt recht komt te hangen met een waterpas. Ook handig voor controle naderhand.

4. Schroeven/spijkers
Houd altijd diverse schroeven en spijkers in je gereedschapskit, dan hoef je niet elke keer naar de winkel en heb je altijd een reserve mocht je dit nodig hebben.

5. Lijm
Voor het geval er wat breekt of iets loslaat is lijm altijd handig, zorg er wel voor dat je dit eens in de zoveel tijd vervangt, het kan namelijk uitdrogen.

6. Stanleymes
Een stanleymes is natuurlijk erg handig om dingen mee uit te snijden. En als het mes bot wordt kan je simpel een stukje afbreken voor weer een scherp mes, zonder dat deze helemaal vervangen hoeft te worden.

7. Schroevendraaiers
Het is handig om in ieder geval schroevendraaiers met een kruiskop en een platte kop in huis te hebben. Deze heb je vaker nodig dan je denkt.

8. Zaag
Je weet nooit wanneer je een zaag nodig hebt. Straks staat je fiets op slot maar zijn alle sleutels verdwenen. Dan kan je het slot tenminste nog door midden zagen.

9. Hamer
Hoewel je een hamer waarschijnlijk niet vaak gebruikt is deze toch erg handig om in huis te hebben om iets op te hangen of te repareren.

10. Boor
Wanneer een klus net te groot is voor een schroevendraaier is het fijner om een boor te gebruiken. Het is dan ook nog eens sneller klaar.

En mocht het allemaal niet werken dan kan je nog altijd ducktape proberen.

Bericht auteur: admin