Bouwen van een huis

De prijzen van huizen fluctueren enorm. De economische crisis van 2008 heeft een enorme impact gehad op de huizenmarkt, die als gevolg van de crisis compleet instortte. Het gevolg hiervan was dat huizen zich niet wisten te verkopen en dat prijzen tuimelden tot ongekende dieptes. Gelukkig zijn ze vandaag de dag weer aan het opkrabbelen en is de huizenmarkt stukje bij beetje aan het herstellen. Dat is niet enkel prettig voor huizeneigenaren en zoekers, maar ook voor de economie. Dit wilt echter niet zeggen dat huizen massaal betaalbaar zijn geworden. Integendeel, het is nog steeds een behoorlijke uitgaven. Daarnaast zijn hypotheekleningen des te moeilijker te verkrijgen en is het simpelweg behoorlijk pittig om een koophuis te krijgen.

 

Doe het zelf

Een alternatief op een traditioneel gebouwd huis is er eentje zelf te laten bouwen. Op die manier krijg je niet alleen meer vrijheid in je huis ontwerpen en kiezen, maar ben je ook niet gebonden aan de huizenmarkt en de bijkomende prijzen. Wat te denken bijvoorbeeld van een prefab woning? Prefab woning prijzen zijn nu eenmaal een stuk lager dan die van een traditioneel gebouwde woning. Prefab woning prijzen verschillen van elkaar, maar gelukkig is er een gemiddelde dat als leidraad kan worden genomen.

 

Het sterke gemiddelde

Wanneer je ervoor kiest om een prefab woning te nemen kun de volgende gemiddelde prijs aanhouden: de prijs van een bouwpakket van een woning voor permanente bewoning komt minimaal uit op 110.000,-, waar een gebruiksoppervlakte bij hoort van 150 m2. Dat is toch vrij schappelijk als je bedenkt wat een traditioneel gebouwde woning met dezelfde oppervlakte je kan kosten. Prefab woning prijzen verschillen van traditioneel gebouwde woningen omdat het nu eenmaal goedkoper is om deze huizen te bouwen. De op voorhand gefabriceerde onderdelen zijn makkelijk samen te brengen en binnen de kortste keren staat daar wellicht je droomhuis.

Bericht auteur: admin