5 voordelen van jaloezieën

Er bestaan tegenwoordig wel heel veel verschillende soorten raamdecoratie zoals rolgordijnen, lamellen, plisségordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën. Het is lastig om een keuze te maken, omdat iedere vorm weer voor- en nadelen met zich meebrengen. Met de komst van houten jaloezieën zie je weer meer jaloezieën terug in woningen en dat is op zich niet gek. Jaloezieën zijn tijdloos en brengen vele voordelen met zich mee. Hieronder lees je de 5 belangrijkste voordelen van jaloezieën.

 

  1. Gemak

Het grootse voordeel van jaloezieën is het gemak dat ze met zich meebrengen. Jaloezieën zijn ten eerste gemakkelijk te monteren, maar ook makkelijk te bedienen. Vaak heb je een koord waarmee je de jaloezieën ophaalt of laat zakken en een koord of tuimelstang waarmee de lamellen kantelt.

 

  1. Natuurlijk licht

De horizontale lamellen kunnen zowel naar boven als beneden gekanteld worden en hiermee zorgen jaloezieën voor een optimale regeling van de lichtinval. Door de lamellen naar boven te kantelen weerkaatst het licht via het plafond, wat voor een natuurlijke en egale verlichting zorgt. Ook kun je de lamellen naar onder richten waardoor het licht via de vloer valt, dit geeft ook een mooi effect.

 

  1. Variatie

Jaloezieën zijn er in alle soorten en maten dus voor iedereen is er een geschikte jaloezie. Je kunt kiezen tussen houten of aluminium jaloezieën en bij beide materialen kun je kiezen uit heel veel kleuren. Ook kun je de breedte van de lamel bepalen, namelijk 16, 25, 35, 50 of 70 mm. Een brede lamel staat erg stoer en een dunne lamel past beter bij een smal raam. Verder kun je tijdens het bestellen kiezen uit verschillende opties zoals ladderkoord, ladderband of een retrobediening.

 

  1. Hygiëne

Jaloezieën zijn goed schoon te maken en schoon te houden. Het is dan ook niet gek dat je jaloezieën als raamdecoratie vaak terugziet in de badkamer of keuken. Jaloezieën kunnen gemakkelijk met een plumeau stofvrij worden gemaakt en ze zijn ook nog eens onderhoudsvrij.

 

  1. Warmtewering en isolatie

Aluminium jaloezieën hebben de beste warmte werende eigenschappen van alle soorten binnenzonwering. In de zomer wordt de warmte buiten gehouden en in de winter blijft de warmte lekker in huis.

Bericht auteur: admin